Vytisknout tuto stránku

Festival Mülheimer Theatertage zveřejnil nominace na hlavní cenu

Festival Mülheimer Theatertage zveřejnil nominace na hlavní cenu Foto: Axel J. Scherer

Vítěz 49. ročníku festivalu získá vedle jednoho z nejprestižnější divadelních ocenění v Německu také výhru ve výši 15 000 EUR. Mezi nominovanými je sedm nových děl německého současného dramatu. 

Mezi nominovanými se umístila izraelská dramatička a režisérka žijící v Berlíně Sivan Ben Yishai se svou hrou Nora oder Wie man das Herrenhaus kompostiert (Nora or How to Digest the Master’s House). 

Šanci na výhru má také rodák z Hamburku Falk Richter se svou auto/fiktivní hrou The Silence v podání Schaubühne Berlin i dramatička a mediální experimentátorka v oblasti nových médií Felicia Zeller se svým dílem Antrag auf größtmögliche Entfernung von Gewalt, kterou uvedlo Theater Oberhausen. 

Nominaci získal také německý spisovatel a dramatik Rainald Goetz se svou hrou Baracke v inscenaci Deutsches Theater Berlin a rakouský dramatik Thomas Köck se svou hrou forecast: ödipus v podání Schauspiel Stuttgart. 

Dalším dílem, které se na festivalu představí, bude inscenace hry ANTHROPOLIS II: Laios od Rolanda Schimmelpfenniga. DILIA disponuje všemi pěti částmi Schimmelpfennigova dramatického opusu ANTHROPOLIS, mezi které patří vedle hry Laios také Dionysos, Ödipus, Iokaste a Antigone.

Sestavu doplňuje Ewe Benbenek se svou hrou Juices uvedenou souborem Nationaltheater Mannheim v režii české režisérky Kamily Polívkové. 

Všem nominovaným držíme palce! 

Všechny zmiňované texty zastupujeme a rádi vám je zašleme k přečtení. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat. 



Další informace

  • Perex: Renomovaný divadelní festival Mülheimer Theatertage, který se uskuteční ve dnech od 4. do 25. května, představil hry, které mohou získat jeho hlavní cenu, Mühlheimer Dramatikpreis za nejlepší hru roku.
  • Kategorie: Divadelní