Vytisknout tuto stránku

Hra Berlín Berlín zvolena nejlepší francouzskou komedií

Nejnovější hra Patricka Haudecoeura a Géralda Sibleyrase Berlín Berlín byla zvolena nejlepší francouzskou komedií. Hru do češtiny převedl Alexander Jerie. Maxime d’Aboville získal za svůj herecký výkon ve hře ocenění v kategorii Nejlepší herec v soukromém divadle. Další dvě nominace (Nejlepší režie v soukromém divadle - José Paul, Nejlepší herečka ve vedlejší roli v soukromém divadle - Marie Lanchas) bohužel proměněny nebyly.


Hned několik nominací získali také další autorky a autoři zastupovaní DILIA, ve finále byly ale oceněny jiné texty.

Salomé Lelouch byla se svou hrou Fallait pas le dire! nominovaná v kategorii Nejlepší žijící autorka francouzské provenience a dále v kategoriích Nejlepší komedie a Nejlepší herec v soukromém divadle - Pierre Arditi.

Armelle Patron a Emmanuel Patron byli za svou hru Chers Parents (Drazí rodiče, překlad Alexander Jerie) nominováni v kategorii Nejlepší komedie.

Jean-Philippe Daguerre byl za svou hru Le Petit coiffeur nominován v kategorii Nejlepší žijící autor francouzské provenience.

Vanessa Paradis byla za hlavní roli ve hře Maman (Maminka, překlad hry můžeme zajistit) od Samuela Benchetrita nominována v kategorii Nejlepší herečka v soukromém divadle.

Všechny zmíněné texty jsou v elektronické podobě k dispozici v DILIA.

Další informace

  • Perex: V pondělí 30. května 2022 se v Théâtre des Folies Bergère uskutečnilo 33. udílení prestižních divadelních cen Les Molières.
  • Kategorie: Divadelní