Vytisknout tuto stránku

Začíná Antická Štvanice. Uvede trilogii Oidipús komplet

Oidipús komplet. To je název představení, které láká hned na tři neobyčejné divadelní zážitky. Ikonickou řeckou tragédii Král Oidipús v režii Iva Kristiána Kubáka doplní drama Láios současné autorky Hany D. Lehečkové a taneční libreto Propast Marie Novákové a Václava Kuneše. Festival na ostrově Štvanice přichystal hned deset antických večerů, premiéra se uskuteční 31. srpna od 19 hodin.

Tučně zvýrazněné autory DILIA zastupuje. Pokud byste měli zájem o jejich hry, neváhejte se na nás obrátit.

O produkční i uměleckou stránku festivalu se letos stará nezávislý divadelní soubor Tygr v tísni. „Na letošním ročníku Antické Štvanice, festivalu antického divadla pod širým nebem v přírodních kulisách ostrova Štvanice, na pozadí klasicistní architektury, za doprovodu tekoucí vody a tepajícího velkoměsta, čeká diváky trojitá porce nefalšované divadelní antiky,“ lákají tvůrci.

V titulních rolích se diváci dočkají Jana Meduny a Matěje Nechvátala. Vystoupí také Rosalie Malinská, Mikuláš Čížek, Denis Šafařík, Gabriela Mikulková, Michal Kern a další. Inscenace vznikla v koprodukci s Národním divadlem Brno v rámci festivalu Divadelní svět Brno.

Festival Antická Štvanice nabízí každoročně na začátku divadelní sezóny inscenace antických dramat či her s antickým námětem v koprodukci se stálými soubory Divadla VILA Štvanice a spřátelenými režijními osobnostmi. V minulosti byl na programu například Orfeus, Šílený Herkules, Římská Lukrécie nebo Oresteia.

Další informace

  • Perex: Na trilogii věnovanou Králi Oidipovi láká osmý ročník festivalu Antická Štvanice, který zve divadelní fanoušky hned ze začátku sezóny na kulturní zážitky na vltavský ostrov.
  • Kategorie: Divadelní