Vytisknout tuto stránku

Slavný francouzský herec, režisér a dramatik Alexis Michalik natáčí v ČR svůj opus Edmond

Francouzští filmaři natáčí v těchto dnech v secesní budově Velkého divadla J. K. Tyla v Plzni historický film podle stejnojmenně divadelní hry Edmond o životě dramatika Edmonda Rostanda a vzniku jeho slavného Cyrana de Bergerac. Autorem úspěšného dramatického opusu je Alexis Michalik, který hru inscenoval na jevišti pařížského divadla Théâtre du Palais-Royal a ujme se také režie filmu. Ve Francii se hra Edmond setkala s mimořádným úspěchem a získala několik prestižních ocenění. V roce 2017 získal Michalikův Edmond pět prestižních cen Molières, a to v kategoriích: Nejlepší inscenace v soukromém divadle, Nejlepší žijící frankofonní autor roku (Alexis Michalik), Nejlepší režie (Alexis Michalik), Nejlepší herec ve vedlejší roli (Pierre Forest) a Objev roku pro mladého herce (Guillaume Sentou).

Kromě Velkého divadla bude francouzský tým natáčet také v Praze, Karlových Varech a na řadě dalších míst v České republice. Snímek vzniká v koprodukci Francie a Belgie a do kin půjde zřejmě začátkem příštího roku.

Český překlad hry Edmond je elektronicky k dispozici v DILIA. Text vám rádi zašleme k přečtení. V případě zájmu pište na eliasova@dilia.cz. Práva na uvedení hry na území ČR jsou volná.

Další informace

  • Perex: Michalikův Edmond pojednává o úspěchu slavné hry Edmonda Rostanda Cyrano z Bergeracu.
  • Kategorie: Divadelní