Vytisknout tuto stránku

Nominace na Tony Awards 2020 byly zveřejněny

Zkrácená sezóna a odložené vyhlášení cen, tak se zatím vyvíjí letošní prestižní americké ocenění. Pořadatelé jsou nicméně odhodláni transformovat udílení cen do digitální platformy.

Hned v několika kategoriích byla nominována hra Inheritance Matthew Lopeze, která se zabývá otázkou, jaké je to být mladým gayem v New Yorku, generaci po vrcholu epidemie AIDS. Autor se nechal inspirovat Rodinným sídlem E. M. Fostera. Anglický originál hry je k dispozici v DILIA. Mezi nominovanými hrami je dále Frankie a Johnny ve stínu luny, křehká komedie Terrence McNallyho, světoznámá díky filmové adaptaci v hlavních rolích s Michele Pfeiffer a Al Pacinem. Ve dvou kategoriích (Nejlepší hra a Nejlepší herec ve vedlejší roli) bodovali Simon Stephens a Nick Payne se hrou Sea Wall/A Life. Předchozí hra Nicka Paynea Paralelní vesmíry v překladu Pavly Jakobsson je u nás rovněž k dispozici. Jednu z nominací na Nejlepšího herce v hlavní roli získal Ian Barford za svou roli ve hře Tracyho Lettse Linda Vista. Za pozornost stojí i dvě nominace pro muzikálovou adaptaci Tetované růže Tennesseeho Williamse.

Kompletní seznam nominovaných si můžete prohlédnout zde: https://www.tonyawards.com/nominees/

Přenos bude možné sledovat na Youtube stejně jako zveřejnění nominací: https://www.youtube.com/tonyawards

 Všem nominovaným srdečně gratulujeme.

Další informace

  • Perex: Zkrácená sezóna a odložené vyhlášení cen, tak se zatím vyvíjí letošní prestižní americké ocenění. Pořadatelé jsou nicméně odhodláni transformovat udílení cen do digitální platformy.
  • Kategorie: Divadelní