Vytisknout tuto stránku

Ceny Evalda Schorma rozdány

V letošním roce bylo nominováno 14 autorů, z nichž se do užšího finále dostali:

Na Slavnostním zakončení festivalu Zlomvaz 21. května 2011 v Divadle DISK se mělo rozhodnout o vítězi. Porota však musela konstatovat, že letošní ročník soutěže byl, co se umělecké kvality nominovaných textů týká, slabší. Nakonec se rozhodla neudělit ani první ani druhé místo. O třetí místo se naopak podělili hned tři texty a jejich autoři, přičemž všichni ocenění studují brněnskou JAMU.

Ocenění za třetí místo v soutěži o Cenu Evalda Schorma za rok 2010, spojené s finanční odměnou 3.000,- Kč, převzali z rukou vedoucího divadelního oddělení DILIA Zdeňka Harvánka a syna Evalda Schorma, pana Oswalda Schorma, studenti JAMU Anna Saavedra za původní divadelní hru Dům U sedmi švábů, Tereza Kratzochvílová za původní rozhlasovou hru Cestička ze školy a Petr Maška za původní rozhlasovou hru Julia mlčí.

Oceněným autorům věnovalo Kino Evald navíc poukázky na volné vstupenky do kina.

Vítězům gratulujeme a jménem poroty apelujeme na studenty, aby psali, překládali, dramatizovali a především zasílali své texty do nominací na Cenu Evalda Schorma za rok 2011 (uzávěrka nominací bude začátkem roku 2012).

Další informace

  • Perex:

    Agentura DILIA uděluje každoročně Cenu Evalda Schorma určenou studentům divadelních škol za původní hru, dramatizaci či překlad.

  • Kategorie: Divadelní
  • Obrázek: 693
  • Obrázek - kód: 13062407719147.upl
  • Obrázek - soubor: Schorpm_small.jpg