Vytisknout tuto stránku

Cyklus 8@8 2010 v plném proudu

   V lednu uvedl režisér Michal Lang thriller americké dramatičky Phyllis Nagy s názvem Nezvěstná. Tato hra s detektivní zápletkou, plná silných básnických obrazů, funguje na principu filmového střihu a postupného odkrývání faktů.
   V březnu představila v rámci cyklu scénických skic svou nejnovější hru s názvem České kuchty super buchty Radmila Adamová. Hororovou komedii o touhách žen a mužů nastudovala mladá brněnská režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová.
   V rámci Festivalu IberoAmerických kultur Transteatral uvedla v dubnu režisérka Sára Šimků hru Po dešti, úspěšného katalánského dramatika Sergi Belbela.
   Červnový díl 8@8 má v režii Jiří Honzírek. Ve scénické skice seznámí české publikum se hrou Botho Strausse Jedna a ta druhá.
   Cyklus scénických skic 8@8 uvádí DILIA ve spolupráci s Divadlem LETÍ a Švandovým divadlem za podpory Správní rady DILIA, MKČR a MHMP.

Texty v elektronické podobě jsou k dispozici v DILIA.

Další informace

  • Perex: Úspěšný projekt agentury DILIA, Divadla LETÍ a Švandova divadla pokračuje i v roce 2010. V rámci cyklu scénických skic s názvem 8@8 se české odborné veřejnosti i širokému publiku představují nejnovější původní české i zahraniční hry.
  • Kategorie: Divadelní
  • Obrázek: 428
  • Obrázek - kód: 12840417375888.upl
  • Obrázek - soubor: 8a8(5).png