Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové Zprávy DILIA podzim 2022

V nejnovějším čísle Zpráv DILIA naleznete rozhovor s jednou z našich nejvýznamnější překladatelek z německého jazyka, Zuzanou Augustovou, která v letošním roce vedla jeden z překladů v rámci Překladatelské dílny Jiřího Joska / DILIA 2022.

Podzimní Zprávy obsahují přes 30 synopsí nových českých a zahraničních her. V české sekci vám představíme hry oceněné v soutěži Cena Evalda Schorma za rok 2021, nové hry a dramatizace Romana Sikory, pohádkovou novinku Davida Košťáka a v neposlední řadě vás seznámíme s autorem Dominikem Reiselem, vítězem soutěže Dráma 2021 o nejlepší dramatický text Česka a Slovenska.

V zahraniční sekci čtenáři naleznou synopse her překládaných v rámci letošního německého ročníku naší překladatelské dílny, nejnovější hru Yasminy Rezy Krásná Anne-Marie, opus Dynastie - Lehman Brothers italského autora Stefana Massiniho, který získal Cenu Tony za nejlepší hru, a jeho stejně ambiciózní novinku Manhattan Project (sekce nepřeložené hry). Anglickojazyčná oblast nabídne například dramata Stejná srdce (Larry Kramer), Království zvířat (Ruby Thomas), thriller Zabít čas (Richard Stockwell) a psycho thriller 2.22 A Ghost Story (Danny Robbins).

To a mnoho dalšího naleznete v nových Zprávách DILIA, které si můžete stáhnout ve formátu PDF.

Zábavné a inspirativní čtení na začátku nové divadelní sezóny přeje agentura DILIA.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější podzimní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní