Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové Zprávy DILIA jaro 2022

V nejnovějším čísle Zpráv DILIA naleznete rozhovor s uměleckým tandemem SKUTR, který se od nové sezóny ujme vedení činohry Národního divadla v Praze.

Zároveň pochopitelně nesmí chybět 35 synopsí nových českých a zahraničních her. V české sekci vám představíme nové hry jednoho z nejuznávanějších českých autorů současnosti, Tomáše Dianišky, včetně nejlepší poprvé uvedené české hry roku 2021 s názvem Špinarka. Ke slovu se dostanou také dramatizace románů Jiřího Hájíčka a Karla Čapka nebo původní text vzniklý pro HaDivadlo metodou dokumentárního dramatu – verbatim, Naši – Studie rozhovoru o klimatické krizi.

V zahraniční sekci je čtenářům k dispozici text úspěšné komedie Jistě, pane ministře, překlady úspěšných her Převozník Jeze Butterwortha a Henry Johnson Davida Mameta, či dvou komedií Jean-Pierra Martineze U konce s dechem a Setkání na jednom nástupišti. A mnoho dalších původních českých a zahraničích her.

Literární oddělení přináší rozhovor s Radkem Starým, který již téměř deset let působí na internetu jako herní youtuber a streamer, v loňském roce ale debutoval také na literárním poli. V květnu 2021 vyšel první díl fantasy série Arila a koncem listopadu díl druhý. Zároveň připravuje sci-fi knihu a jak sám říká, v psaní se opravdu našel. 

To a mnoho dalšího naleznete v nových Zprávách DILIA, které si můžete stáhnout ve formátu PDF. 

Zábavné a inspirativní čtení přeje agentura DILIA.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější podzimní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní