Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové Zprávy DILIA podzim 2021

Nejnovější číslo Zpráv DILIA obsahuje přes 30 synopsí nových českých a zahraničních her. V české sekci vám mimo jiné představíme vítěze Ceny Evalda Schorma, hry Regály od Daniely Samsonové a Sorex od Tomáše Ráliše. Přinášíme vám také nové texty Víta Peřiny, Barbory Hančilové a Jany Montorio Doležalové.

Zahraniční sekce je mimo jiné věnována slavné nizozemské autorce Marii Goos a jejím ironickým rodinným dramatům Rodina, Výpomoc a nejnovější Jsme tu pro Robbieho. Francouzskou komedii zastupuje Jean-Pierre Martinez a jeho komediální texty pro jednoho herce a jednu herečku: Ona a On; Zákaz vjezdu…račte dál; Bistro U Náhody. Představíme vám také revivaly Arthura Millera, které zaznamenaly i po letech úspěch na zahraničních jevištích.

Nepřeloženým textů vévodí muzikálové hity Výstřely na Broadwayi od Woodyho Allena a Pravá Blondýnka od Heaher Hach.

Literární oddělení nabízí přehled literárních ocenění – Cena Jiřího Ortena pro básníka Šimona Leitgeba; Cena Evropské Unie za literaturu pro román Smrtholka od Lucie Faulerové. Knihou roku se v rámci letošních cen Magnesia Litera stala Shakespaerova Anglie Martina Hilského.

To a mnoho dalšího naleznete v nových Zprávách DILIA, které si můžete stáhnout ve formátu PDF.

Zábavné a inspirativní čtení přeje agentura DILIA.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější podzimní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní