Vytisknout tuto stránku

Společenstvo vlastníků v Paříži

Hlavním partnerem festivalu je divadlo Anis-Gras, le lieu de l'Autre, festival dále vzniká za podpory Agentury DILIA, Institutu umění/Divadelního ústavu a Českého centra v Paříži. Letošní ročník se odehrál částečně naživo a částečně online, mezi živými body programu se odehrála například dvě scénická čtení současných českých her - textu Jiřího Havelky „Společenstvo vlastníků", které bylo k vidění na dvoře divadla Anis-Gras, le lieu de l'autre, v režii Agnès Bourgeois a textu "Z prachu hvězd", Lenky Lagronové, které se odehrálo v Českém centru v Paříži, v režii Karly Spolaak Hospodářské. Překlady obou textů do francouzštiny vznikly přímo pro festival a za podpory Agentury DILIA. 

V rámci online programu vznikly video procházky s českými autory - úryvky klasických českých textů zpracované francouzskými režiséry, stream záznamu inscenace Národního divadla "Za krásu" a nechyběl ani „Den s českým divadlem" určený především profesionálům z oblasti kultury, za účasti Marty Ljubkové a Daniela Špinara z Činohry ND. 

Natálie Preslová 

Další informace

  • Perex: Festival Na skok do Prahy už potřetí představil francouzskému publiku české divadlo. Festival je zaměřený na propagaci českého divadla a dramatu a odehrává se na několika místech Paříže.
  • Kategorie: Divadelní