Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové Zprávy DILIA podzim 2020

Nejnovější číslo Zpráv DILIA obsahuje více než 40 synopsí nových českých a zahraničních her. V české sekci vám mimo jiné přinášíme synopse vítězných her Ceny Evalda Schorma a soutěže Radio Drama Autor, stejně jako hry a dramatizace nově zastupovaného autora a režiséra Romana Poláka. Ze zahraničních her upozorňujeme především na nové překlady současných polských her, které vznikají v rámci Překladatelské dílny a jimiž jsou Yemaya – královna moří Małgorzaty Sikorske-Miszczuk, Fashion Victim Sandry SzwarcSam Marie Wojtyszko. Těšit se můžete i na komedie úspěšného francouzského autora Jean-Pierra Martineze nebo v Čechách dosud neznámého, ve Velké Británii však velmi úspěšného autora Marka Wheellera.

Přinášíme také dva velmi zajímavé rozhovory. V prvním z nich se představuje mladý český autor a režisér Tomáš Loužný, který získal hlavní cenu v rozhlasové soutěži Radio Drama Autor. Literární oddělení zpovídalo překladatele Andrzeje Jagodzinského, který do polštiny převedl např. díla Václava Havla, Josefa Škvoreckého, Jiřího Gruši, Karola Sidona nebo Josefa Formánka.

To a mnoho dalšího naleznete v nových Zprávách DILIA, které si můžete stáhnout ve formátu PDF.

Zábavné a inspirativní čtení přeje agentura DILIA.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější jarní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní