Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové zprávy DILIA zima 2018

Nejnovější číslo Zpráv DILIA obsahuje 38 synopsí nových českých a zahraničních her.
V české sekci vám přinášíme synopse her Jiřího Havelky, Lenky Procházkové a dále představujeme krimikomedii Jana Cimického a dramatizaci slavného díla Talentovaný Pan Ripley. V zahraniční sekci naleznete originální komedii úspěšné německé autorky a režisérky Nory Abdel-Maksoud Film o filmu (The Making-of), nové hry autorů jako je Marina Carr, Jean-Claude Grumberg, Stefano Massini, Sébastien Thiéry, Robin Hawdon a Anthony Neilson.

Speciální pozornost si zaslouží rozhovor o podpoře současné dramatiky ve Finsku, který vedla talentovaná překladatelka a propagátorka finského dramatu u nás, Alžběta Štollová.

Literární oddělení připravilo rozhovor s Ivanem Fílou o jeho filmové a scénáristické práci a také o jeho literárním debutu Muž, který stál v cestě.

Mediální oddělení přináší poutavý rozhovor s Drahoslavou Janderovou, který se, mimo jiné, dotýká překladatelské tvorby její i jejího muže, Sergeje Machonina.

To a mnoho dalšího naleznete v nových Zprávách DILIA, které si můžete stáhnout ve formátu PDF.

Příjemné a inspirativní čtení přeje agentura DILIA.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější zimní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní