×

Upozornění

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 79
Vytisknout tuto stránku

Barmské vydání Václava Havla

Barmské vydání vybraných úvah a esejů Václava Havla z transformačního období ČR

 

            Barmské centrum Praha ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla připravilo barmské vydání vybraných úvah a esejů Václava Havla z transformačního období ČR, s cílem předat tyto vybrané Havlovy reflexe přerodu země k demokratickým poměrům všem nově zvoleným barmským poslancům obou sněmoven Parlamentu a dalším významným osobnostem v Barmě, aby se nově zvolení zástupci lidu a názoroví vůdci mohli inspirovat a poučit z vývoje České republiky a současně se upevnila a zviditelnila role České republiky pro další transformační a rozvojovou spolupráci s Myanmar/Barmou.

 

            Publikace bude dále obsahovat přílohy s fotografiemi a informacemi o donorovi a realizátorech projektu. Jedná se zhruba o 150 stran textů (10 esejů a projevů bývalého českého prezidenta) včetně příloh a 2000 ks výtisků, přičemž zhruba 700 ks je určeno přímo barmským národním poslancům.

 

            V roce 2013 již byla v barmštině vydána Havlova pohádka Pižďuchové s ilustracemi Min Ko Nainga, čelního představitele Generace 88, básníka, malíře, dramatika, který strávil téměř dvacet let ve vězení.

Další informace

  • Kategorie: Právní