Vytisknout tuto stránku

8@8 Theatre Uncut v rámci Noci divadel

Divadlo LETÍ, DILIA a Švandovo divadlo

uvádí v rámci cyklu scénických skic 8@8

 

16.11. 2013 v 19:00 hodin ve Studiu Švandova divadla

 

Neil LaBute: JEDNU VYBER

 (překlad: David Košťák)

 

Tim Price: KRIZE KAPITALISMU

(překlad: David Košťák)

 

Mark Thomas: KOSTELY JSOU NUCENY ZAMYKAT KŘTITELNICE, IMIGRANTI V NICH PEROU PRÁDLO

(překlad: Magdaléna Zelenková)

 

Režie: Petr Štindl

Hrají: Eliška Boušková, Táňa Hlostová, Marie Jansová, Adrian Jastraban, Tomáš Jeřábek a Tomáš Kobr

 

VSTUP VOLNÝ!

 

Večer vzniká ve spolupráci s britskou iniciativou Theatre Uncut. Dramatici oslovení tímto uskupením napsali originální divadelní texty, které se pokoušejí často politicky nekorektní formou odpovědět na provokativní otázku: "Stávají se z nás v dobách krize pravičáci?".

 

Seskupení Theatre Uncut vzniklo v roce 2011 v reakci na škrty financí určených na podporu živého umění. Cílem tohoto projektu je inspirovat veřejnost k přemýšlení, diskuzi a aktivnímu postoji vůči událostem, které se dějí ve světě kolem nás. Oslovení dramatici mají za úkol napsat krátkou hru, která by reflektovala aktuální politickou situaci v jejich zemi. Všechny výsledné hry jsou pak k dispozici ke ztvárnění co nejširšímu okruhu divadelníků. Divadla z celého světa mohou hry, které vznikly v rámci projektu Theatre Uncut 2013, bezplatně uvést od 1. do 30. listopadu 2013. Do projektu Theatre Uncut se vedle Divadla LETÍ zapojilo dalších 126 divadelních institucí nejen z Anglie, ale i z USA, Kanady či Austrálie. Centrem dění na britských ostrovech je pak londýnské Young Vic, které celý projekt startuje.

 

Více informací na www.theatreuncut.com, www.divadlo-leti.cz, www.svandovodivadlo.cz, www.nocdivadel.cz

Projekt vznikl za podpory Magistrátu hlavního města Prahy, Státního fondu kultury, Švandova divadla a Noci divadel.

Další informace

  • Perex: Další díl cyklu scénických skic 8@8, který proběhne tentokrát v rámci prvního ročníku projektu Noc divadel, představí v sobotu 16. listopadu od 19 hodin ve Studiu Švandova divadla tři krátké politické hry v režii Petra Štindla.
  • Kategorie: Divadelní