×

Upozornění

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 54
Vytisknout tuto stránku

Miriam LONDA - Nová verze lásky

Příběh dvou lidí, kteří se za komických okolností potkávají, postupně se tak trochu proti své vůli poznávají a nakonec překvapivě odkrývají společnou minulost svých rodin. Hlavní příběh doplňují vedlejší dějové linie, zasazené do kontrastu dvou světů – mezinárodního světa vyšší společnosti (smetánky) v metropoli, který výrazně kontrastuje s životem v zapadlém česko-německém pohraničí, které dosud velmi trpí narušenou integritou vztahů (nástup nacismu, odsun/vyhnání, Železná opona a umělé osidlování obyvateli bez vztahu k místu, přes polistopadové snahy o urovnání poměrů – příběh končí vstupem České republiky do Shengenského prostoru).

 

Sedmadvacetiletá workoholička Viola dostává vysněnou nabídku práce v luxusním, prestižním mezinárodním hotelu v hlavním městě. Ve stejný čas potkává téměř čtyřicetiletého Michala – též workoholika - majitele hotelu, aniž ví, kdo to je. Zatímco ona se rozhoduje věnovat život kariéře a zapomenout na své stále krachující milostné vztahy, on se po osmnácti letech manželství rozvádí, zjišťuje, že jeho vlastní syn ho nenávidí, a rozhodne se radikálně změnit svůj život. Setkávají se v momentě životní skepse a vědomě se rozhodnou ´minout se´ - i když se přitahují. Ještě než to však udělají, učiní dohodu – místo své lásky dají druhému to, co si dotyčný myslí, že je jeho největším přáním. Michal zasvětí Violu do tajů podnikání, ona mu na oplátku pomůže získat zpět lásku a důvěru jeho syna. Všechno by šlo jako na drátkách, kdyby Violu nedohonila minulost její rodiny a ona nemusela okamžitě odjet na neurčito do pohraničí, kde se dozvídá věci, z nichž jí jde mráz po zádech…

 

Miriam Londa se narodila v roce 1981, vystudovala Vyšší odbornou školu publicistiky a Ekonomickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. V současné době pracuje jako PR manažerka zejména pro neziskové organizace, ale spolupracuje také s reklamními agenturami a na projektech pro komerční klienty. Vedle literatury, divadla a filmu se ve svém volném čase věnuje česko-německým vztahům v příhraničí nebo studiu hebrejštiny.

 

Lektorský výtisk v elektronické podobě je k dispozici v literárním oddělení DILIA.

Další informace

  • Perex:

    Všichni chceme, aby nás měl někdo rád, jenže někdy jsme si překážkou právě my sami.

  • Kategorie: Literární
  • Obrázek: 578
  • Obrázek - kód: 13002649586709.upl
  • Obrázek - soubor: LO_info_novinky.jpg