Vytisknout tuto stránku

Spouštíme nominace na Cenu Evalda Schorma 2024

Kdo může být nominován? 

Cena je určena studentům DAMU, JAMU, FFUK, FFMU, FFUP, PPF a konzervatoří, kteří jsou autory původní hry, dramatizace nebo překladu hry do češtiny dosud nepřeložené

Tato díla může nominovat jakákoliv fyzická osoba, zejména však pedagogové a studenti výše uvedených škol a divadelní odborná veřejnost. 

Uzávěrka nominací je 31. března 2024

Jak díla nominovat? 

Nominace musí obsahovat odůvodnění nominace, kontakt na nominujícího i nominovaného a samotný text, který je nominován. Doručena musí být jednak v písemné formě na adresu DILIA, Krátkého 1, Praha 9, jednak elektronicky na e-mailovou adresu spalova@dilia.cz

Projekty hodnotí komise na základě nominace a cenu spojenou s finanční odměnou uděluje DILIA autorovi, případně kolektivu autorů. 

Proč Cenu Evalda Schorma udělujeme? 

Naším základním cílem je podpora a motivace mladých autorů a překladatelů v jejich autorské práci. Prostřednictvím Ceny Evalda Schorma, která se stala prestižním oceněním uznávaným i v zahraničí, pomáhá DILIA mladým talentovaným tvůrcům dostávat jejich díla do širšího divadelního kontextu, než je samotná akademická půda. 

Díky Ceně Evalda Schorma DILIA objevila řadu dnes etablovaných a respektovaných dramatiků a překladatelů. Oceněné texty se doposud dočkaly více než 50 divadelních a desítky rozhlasových inscenací. Uvedlo je například Národní divadlo moravskoslezské Ostrava, Švandovo divadlo, Studio Ypsilon či Městské divadlo Zlín. 

Další informace

  • Perex: Ani v roce 2024 nebude chybět Cena Evalda Schorma, kterou udělujeme za původní hru, dramatizaci či překlad studentům divadelních škol. Nominace zasílejte do 31. března 2024!
  • Kategorie: Divadelní