Vytisknout tuto stránku

Soutěž Dráma – výzva k účasti

Uzávěrka soutěže je 31. ledna 2020.

Autor vítězného textu získá odměnu v hodnotě 1 000 €.

Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v rámci festivalu Nová dráma/New Drama 2020 spolu s veřejnou prezentací finálových textů prostřednictvím scénického čtení Trojboj.

Činohra Slovenského národného divadla udělí speciální cenu, kterou je nastudování vybrané hry ve formě scénického čtení v Modrém salónu SND v následujících divadelních sezónách. Divadlo Jána Palárika v Trnavě udělí speciální cenu, kterou je nastudování vybrané hry v rámci akce #stagestream. Partner soutěže Rozhlas a televízia Slovenska – Rádio Devín udělí Cenu Rozhlasu a televízie Slovenska – nastudování textu ve formě rozhlasové hry nebo scénického čtení v následujících letech.

Texty finalistů soutěže budou publikované v rámci elektronické knihy.

 

Texty ve třech tištěných kopiích a zároveň na CD nebo USB spolu s přihláškou v zalepené obálce a zároveň i s dokladem o zaplacení registračního poplatku ve výši 15 € zasílejte na adresu:

Divadelný ústav
Jakubovo nám. 12
813 57 Bratislava
heslo „DRÁMA 2019“

Uhrazení registračního poplatku:

Štátna pokladnica, č. ú.: IBAN: SK34 8180 0000 0070 0007 1011

Koordinátor soutěže: lenka.cepkova@theatre.sk

Status společně s přihláškou a podmínkami soutěže naleznete na stránkách Divadelného ústavu.

Další informace

  • Perex: Divadelný ústav, Činohra Slovenského národného divadla a Divadlo Jána Palárika v Trnave vyhlašují jubilejní dvacátý ročník soutěže původních divadelních her ve slovenském a českém jazyce s názvem DRÁMA 2019. Partnerem soutěže je Rozhlas a televízia Slovenska – Rádio Devín.
  • Kategorie: Divadelní