Vytisknout tuto stránku

Theatertreffen Stückemarkt 2019 - OPEN CALL

Poprvé po 40 letech trvání festivalu je výzva určena pro umělce z celého světa, nejen z Evropy. Festival vyzývá autory a divadelníky, aby na příštím ročníku Stückemarktu představili své nejnovější hry a inscenace. Pod názvem „Co se stane po protestu?“ hledá Stückemarkt díla, která překračují pouhé popisy současného stavu, ale nabízí obrazy možné budoucnosti a snaží se o novou formu angažovaného divadla. Festival se zajímá o mladé autory a divadelníky, kteří zkoumají nové narativní postupy, nové perspektivy a vytvářejí inovativní umělecký jazyk. Mezinárodní porota složená z renomovaných umělců vybere celkem 5 her/představení, které budou představeny na Theatertreffen 2019.

Členové poroty pro rok 2019 jsou: Mette Ingvartsen (choreografka a tanečnice, Brusel), Branden Jacobs-Jenkins (dramatik, New York), Amir Reza Koohestani (režisér a dramatik, Teherán), Wiebke Puls (herečka, Mnichov) a Maria Nübling (dramaturgyně a ředitelka sekce Stückemarkt, Berlín).

Uzávěrka přihlášek: 11. 11. 2018
Rozhodnutí poroty: únor 2019

https://www.berlinerfestspiele.de/en/aktuell/festivals/theatertreffen/stueckemarkt_tt/ausschreibung_stm/ausschreibung_stm_1.php

 

Další informace

  • Perex: Berliner Theatertreffen hledá autory a divadelníky pro Theatertreffen Stückemarkt 2019.
  • Kategorie: Divadelní