Vytisknout tuto stránku

Edmond Alexise Michalika získal sedm nominací na prestižní ocenění Molières 2017

29. ročníku slavných Moliérů vévodí mladý francouzský dramatik, režisér a herec Alexis Michalik, který za svou hru o Edmondu Rostandovi získal hned 7 nominací. Komedie Edmond, kterou úspěšně uvádí Théâtre du Palais-Royal, je nominována v kategoriích: Nejlepší komedie roku, Nejlepší inscenace v soukromém divadle, Nejlepší režie (Alexis Michalik), Nejlepší scénografie, kostým a light design (Juliette Azzopardi, Marion Rebmann, Arnaud Jung), Nejlepší herec ve vedlejší roli (Pierre Forest) a Objev roku pro mladého herce (Guillaume Sentou). Alexis Michalik je za hru nominován na Nejlepšího žijícího frankofonního autora roku.

Více o hře:

EDMOND (2016)
Alexis Michalik
Překlad: Irena Novotná
Žánr: komedie
Obsazení: variabilní (12 postav)

Paříž, prosinec roku 1895. Tehdy se odehrává hra Edmond, její hrdina - Edmond Rostand - má necelých třicet let, dvě děti a za sebou pár nepříliš povedených pokusů o vstup do světa umění. V té chvíli přichází Constant Coquelin, divadelní hvězda první velikosti, a vybízí mladého autora, aby napsal nový text. Edmond, podporován manželkou Rosemondou, přijímá. Blíží se však premiéra a inspirace je v nedohlednu. Jasné je pouze to, že bude psát o Cyranovi z Bergeracu. Naštěstí mu osud sesílá múzu v podobě hezké garderobiérky, život se prolne s tvorbou. Potom už jde vše ráz na ráz, obrazy se spojují v poutavý příběh a veršovaný Cyrano z Bergeracu je na světě! Premiéra se zapíše do dějin a znamená ohromující úspěch!

Alexis Michalik je brilantní vypravěč s darem vtáhnout diváka do víru o překot běžících událostí. Nabízí fantazii, vtip a inteligenci. Komedie Edmond, tato pocta umělecké tvorbě, je toho důkazem.

Text v elektronické podobě je k dispozici v DILIA.

List kompletních nominací naleznete zde: www.lesmolieres.com

Další informace

  • Perex: 29. května budou slavnostně předány nejprestižnější francouzské divadelní ceny – Les Molières 2017.
  • Kategorie: Divadelní