Vytisknout tuto stránku

Vyšly nové Zprávy DILIA jaro 2016

V nejnovějším čísle Zpráv DILIA najdete přes 40 nových synopsí českých a zahraničních her. Představíme mimo jiné celou řadu českých pohádek a her pro mladé publikum, tvorbu úspěšného španělského dramatika Juana Mayorgy, pozoruhodné finské autorky Pipsy Lonky nebo nově přeložené texty Davida Harea. V další sekci vás seznámíme s dosud nepřeloženými divadelními texty Terryho Pratchetta, které jsou v DILIA k dispozici.

 

Těšit se můžete také na výsledky Divadelních grantů DILIA pro studenty, vyhlášení výběrového řízení na Překladatelskou dílnu DILIA a Ceny Evalda Schorma a několik rozhovorů. O své nové pozici umělecké šéfky Divadla Petra Bezruče, ale také o své autorské tvorbě hovoří Janka Ryšánek Schmiedtová. Rozhovor o exilu, BBC a Svobodné Evropě se Zuzanou Fried - Preissovou naleznete v sekci mediální oddělení. S Nives Vidrih, slovinskou překladatelkou, která do slovinštiny převedla na čtyřicet titulů, mezi nimi práce klasiků, jako Václav Havel, Egon Hostovský nebo Bohumil Hrabal, v sekci Literární oddělení hovořila jeho vedoucí, Alena Jakoubková. To a mnoho dalšího se dozvíte z nejnovějších Zpráv DILIA.



Příjemné čtení přeje agentura DILIA. 

 

Zprávy DILIA jaro 2016 si můžete stáhnout zde.

Další informace

  • Perex: Zajímají vás novinky z oblasti divadla, literatury, hudby nebo audiovize? Stáhněte si nejnovější jarní Zprávy DILIA ve formátu PDF.
  • Kategorie: Divadelní